O nama

Findri d.o.o. tvrtka za prodaju i servis proizvoda Hardi, Bogballe, Ag Leader, Pessl Instruments

FINDRI d.o.o.


Naša aktivnost započela je 90-tih godina prošlog stoljeća. Od hobija kojeg je imao naš otac Dragutin Findri, a bio je vezan za popravak prskalica, polako smo se razvijali kao tvrtka. U početku je popravak bio vezan za manje probleme na prskalicama. S vremenom se razvila ideja da zastupamo jednog proizvođača prskalica. Izbor je pao na dansku tvrtku Hardi-International. I krenuli smo. Korak po korak. Prva osoba koja nam je ukazala povjerenje bila je iz Vrbanje, vlasnik se odlučio za nošenu prskalicu, zatim slijedi prva vučena prskalica koja odlazi u mjesto Laze pored Nove Gradiške. Danas, kada je objavljena treća generacija web stranica tvrtke Findri d.o.o., imamo preko 150 prodanih strojeva Hardi, prskalica i atomizera.

Razvojem tvrtke započeli smo suradnju i s danskom tvrtkom Bogballe. Kod plasiranja ovog proizvoda na našem tržištu imali smo veći izazov. Dok su prskalice Hardi barem nekim poljoprivrednicima bio koliko toliko poznat, ime Bogballe mnogima je bila totalna nepoznanica. I kako to često biva, uvijek se pojavi netko u okruženju tko prepozna kvalitetu stroja pa se i poznata kvalitetna plava boja tvrtke Bogballe počela polako pojavljivati na poljima od Vrbovca, Garešnice, Beketinaca, …. Danas već imamo nekoliko korisnika koji su imali iskustvo u radu s Bogballe, ali i strojevima drugih proizvođača. Na pitanja što je karakteristika stroja Bogballe kažu: jednostavnost rukovanja, preciznost, ali ne zaboravljaju i nas kada spominju tehničku podršku.

Uz jednu kavu i sok u jednom baranjskom mjestu pojavila se u razgovoru riječ koju sada vrlo dobro znamo – Agleader. Iako smo i sami razmišljali o još nekom proizvodu kojeg bismo zastupali, puštali u rad, dali za njega tehničku podršku, servisirali ako je potrebno, nismo u tom trenutku još to i definirali. I tada smo od tadašnjeg, ali i sadašnjeg vrlo dobrog poznanika, poslovnog prijatelja…..čuli naziv tvrtke Ag leader. I danas se sjećamo tih riječi: “…Razmišljao sam i mislim da bi Findri d.o.o. mogao raditi na tom programu …”. Pokazalo se točnim. U preciznoj poljoprivredi ime Agleader je poznata tvrtka iz SAD, sa stalnim razvojem proizvoda. Ponekad i tako brzim da ga mi u Hrvatskoj teško možemo pratiti. Precizna poljoprivreda polako dolazi i na naša polja.

I na kraju, četvrto ime koje zastupamo je tvrtka Pessl Instruments. Suradnja je započela vrlo davno kada je tvrtka proizvodila opremu za testiranje prskalica. Zbog interesa da u budućnosti postanemo tvrtka koja će se baviti testiranjem prskalica i atomizera uspostavili smo kontakt, a s vremenom započeli suradnju na programu agrometeoroloških stanica. U proteklom razdoblju isporučili smo vlasnicima vočnjaka i vinograda znatan broj agrometeoroloških stanica koje uz prognozu bolesti pomažu pri donošenju odluku o zaštiti.

U našem razvoju pokušavali smo, a to radimo i dalje, zastupati kvalitetne proizvode uz naš naknadni maksimalni angažman. Smatramo da bi to trebalo donositi dugoročne rezultate, a kupci koji nam se ponovno vraćaju samo su potvrda toga.

VRHUNSKI SERVIS


Davno dok smo s jednim našim kupcem razgovarali koji je stroj najbolji. Odgovor je glasio “pouzdan stroj”. Svaki, ali baš svaki stroj može prestati obavljati svoj rad, funkciju, a tada treba reagirati servis. Kao što ste već pročitali na ovim stranicama, tvrtka Findri razvila se iz servisa, a prodajni segment bio je samo nastavak tog razvoja. Stoga smo na servis uvijek polagali veliku pažnju, a tako će biti i ubuduće. Nama nije potreban što veći broj prodanih strojeva, naša je želja da imamo što veći postotak zadovoljnih korisnika. Korisnika koji će nam se vratiti s željom za novim rješenjima u području kojim se bavimo. Korisnika koji će preporučiti, a ponekad sami i uvjeriti svoje prijatelje, poznanike da je suradnja s tvrtkom Findri najbolje rješenje za njih. Korisnike koji će biti naša otvorena marketinška podrška, koji će nas predlagati kao najbolje rješenje.

U ovom trenutku zadovoljni smo postignutim. Jasno to nam ne daje pravo da i dalje ne radimo na tome već to pokušavamo i poboljšati.

Veliku, vrlo veliku ulogu u tome imao je i ima servis. Ponekad nas zbog toga boli i “glava” jer svako proljeće nije jednostavno u kratko vrijeme od izlaska svih prskalica, raspodjeljivača gnojiva na polja odgovoriti na sve zahjeve korisnika.

Naš servis nije na raspolaganju 24 sata. Žao nam je. I mi moramo spavati, ali 18 sati dnevno možete računati na nas, kako radnim danom, tako i neradnim. Često kažemo kod isporuke strojeva da je radni dan poljoprivrednika i naš radni dan pa ako Vi radite nedjeljom to znači da ćemo Vam i mi pružiti podršku tog dana. Do sada smo samo jednom prilikom servisirali stroj u vremenu od 23 sata – 0.30 sati. To smo zapamtili, ali to je zapamtio i vlasnik stroja te nas na taj način preporučuje svojim prijateljima. Veća reklama nije nam potrebna.

Servisni dio tima ima dva člana, ali kako to biva u malim tvrtkama, ako je potrebno i mi ostali uključujemo se u to. Neuzvraćenih poziva prema našim korisnicima nema, mi stojimo iza Vas. Ne samo deklarativno. Ne samo za vrijeme razgovora oko novog stroja. Ne samo da steknemo Vaše povjerenje, a poslije šta se dogodi. Mi stojima iza Vas jer jedino ako ste Vi i mi zadovoljni ova priča nema kraja.

1 studenoga, 2023

Ranger – od sada i mogućnost najma stroja

Vučenu prskalicu Ranger, 2500 litara, 18 ili 21 metara, od sada možete dobiti i u najam. Interesantno rješenje trebate li stroj za iduću sezonu prskanja, a […]
11 veljače, 2023

Navigator – iskoristite trenutak za predsezonsku narudžbu

Model prskalice Navigator volumena rezervoara 3000 litara, raspona grana 18 metara, model grana SPB s najčešće korištenim paketom opreme već od 39.960 € + PDV. Osigurajte […]
16 kolovoza, 2020

FarmShow i ove godine na prostoru zračne luke Čepin

I ove, pomalo čudne godine, održat će se na već dobro poznatoj lokaciji u Čepinu, sajam Farmshow. Pozivamo da posjetite naš izlagački prostor i ove godine […]
27 travnja, 2020

Tri generacije Hardi strojeva – Commander Twin Force i Zenit

Nakon 18 godina rada prskalice s zračnom potporom stigla je nova prskalica Commander Twin Force. Vinograde iste tvrtke štite Zaturn atomizeri. Prednosti koje su se u […]