Bogballe dodatna oprema


Bogballe dodatna oprema

Opis


Tehnika vaganja

Činjenice:
  • vaganje se vrši 10 puta u sekundi
  • senzori koji osjećaju teret izrađene su od nehrđajućeg čelika
  • +/- 1% točnost količine


Sistem senzora komunicira s elektroničkim sistemom upravljanja raspodjeljivačem. Zadnje odstupanje vrši korekciju količine na upravljačkoj jedinici CALIBRATOR ZURF. Sistem senzora kontinuirano vrši vaganje u raspodjeljivaču i komparira ih s brzinom kretanja i potrebnom širinom raspodjeljivanja. M2W i M3W su opremljeni s 1 i 2 senzora, koji su postavljeni između prednjeg okvira i priključka u tri točke. Tehnika vaganja i sistem upravljanja znače POTPUNO automatsko podešavanje količine i u potpunosti ovisno o brzini kretanja.

Upravljačka jedinica Calibrator Icon

Jednostavnija izvedba upravljačke jedinice koja daje mogućnost rada s konstantnom dozom po jedinici površine, jednostavnu kalibraciju gnojiva kao i laganiji rad.
Preporuča se za modele raspodjeljvača bez vage s konstantnom dozom.

Upravljačka jedinica Calibrator Zurf

CALIBRATOR ZURF– upravljačka jedinica za raspodjeljivače sa sistemom vaganja. Za modele s oznakom W dobivate mogućnost konstante doze po jedinici površine bez obzira kojom se brzinom kreće traktor. Istodobno, automatski se vrši rekalibracija stroja kada dođe do promjene konstante gnojiva uslijed promjene vlažnosti. Rekalibracija se vrši nakon svakih 100 kg gnojiva koje se raspodjeli po polju.

Prikazuje podatke
– ukupno obrađena površina
– količina raspodjeljivanja
– prebacivanje podataka na i sa računala
– dodatno GPS spajanje

CALIBRATOR ZURF je sistem upravljanja za modele M2 base, M2W base, M2 plus, M2W plus, M3 plus, M3W plus i L2 plus.

Uz pomoć tehnike vaganja – označava se s “W” – i CALIBRATOR ZURF raspodjeljivač ima rad 100% ovisan o brzini kretanja i omogućava potpuno automatski rad.

BM 1250 dizalica za gnojivo u vrećama

Kapacitet dizanja s produženom rukom: 1250 kg
Maksimalna visina dizanja: 4,15 metara
Maksimalna duljina izvlačenja ruke: 2,38 m
Pritisak ulja min./max.: 180/210 bar
Težina : 325 kg

Jednostavno rukovanje JUMBO vrećama uz pomoć dizalice koja se priključuje na traktor u tri točke zajedno s raspodjeljivačem. Povećava kapacitet 3-5 ha/h u slučaju ako se JUMBO vreće nalaze u polju. Hidraulična ruka ima mogućnost da podigne vreću direktno s podloge ili iz prikolice koja se nalazi u blizini stroja.

Električna promjena smjera okretanja

Činjenice:
• Sigurno prebacivanje smjera uz pomoć senzora okretaja izlaznog vratila
• Monitor pokazuje koji je sistem raspodjeljivanja gnojiva izabran
• Prebacivanje između raspodjeljivanja “od centra” u položaj u centar” je za manje od 8 sekundiElektričnom promjenom smjera okretanja diskova moguće je mijenjati sistem raspodjeljivanja gnojiva iz kabine traktora.
Mogućnost promjene smjera okretanja “od centra” prema “u centar” i obrnuto daje najbolju mogućnost za rad na cijelom polju bez izlaženja iz kabine traktora.

Električnom promjenom smjera okretanja diskova moguće je mijenjati sistem raspodjeljivanja gnojiva iz kabine traktora.
Mogućnost promjene smjera okretanja “od centra” prema “u centar” i obrnuto daje najbolju mogućnost za rad na cijelom polju bez izlaženja iz kabine traktora.

Zaštitna cerada

Rasklopiva zaštitna cerada s čvrstim okvirom može se potpuno otvoriti s jednom rukom tako da je područje punjenja slobodno

Ljestve

Za bolji pristup i lakše rukovanje iznad raspodjeljivača.

Mikro izlazi

Mikro izlazi za raspodjeljivanje sjemena trava, uljane repice itd.